IFTIN-SEURA ry:n toimintaideana on monikulttuurisuuden tukeminen niin, että espoolaiset maahanmuuttajat löytäisivät oman paikkansa suomalaisessa yhteiskunnassa ja pääsisivät hyödyntämään omia voimavarojaan., työllistymisedellytysten ja uusien työllistymismallien edistäminen, etujärjestönä toimiminen viranomaisiin nähden, maahanmuuttajien sosiaaliseen ja terveyteen liittyvän hyvinvoinnin edistäminen, suvaitsevaisuuden ja hyväksynnän edistäminen eri etnisten ryhmien välillä, naisten tasa-arvon edistäminen, nuorisotoiminnan kehittäminen etenkin urheilun alueella ja kehitysyhteistyön edistämisen mahdollisuuksia Africassa. IFTIN järjestää Oma tiloissa Espoon keskuksessa osoitteessa Asemakuja 2 C, 02770 Espoo opetusta ja opetusta tukevaa toimintaa, joka toteutetaan pääosin vapaaehtoistyönä. Osallistujista pidetään kirjaa määrien tilastointia varten. Opetustoiminnan lisäksi tiloissa järjestetään yhdistyksen hallituksen kokoukset n. 8 kertaa vuodessa sekä syyskokous kerran vuodessa. Lisäksi tiloissa järjestetään 4 kertaa viikossa mm. lasten opiskelua tukevaa vapaamuotoista toimintaa, kuten läksypiirejä.